Gânduri nerambursabile
Despre fonduri structurale şi de coeziune europene, despre fonduri nerambursabile în general şi nu numai ...

Blogul echipei CCID din 11.07.2010 


Rămâneţi Flămânzi. Rămâneţi Nebuni
autor  Elena Zeofinia CIUBOTARIU
data luni, 10 octombrie, 2011 
categoria Memento 
 

Scriam vineri despre faptul ca a murit Steve Jobs. Ma fascina si in continuare ma fascineaza persoana lui pentru tot ceea ce a realizat si pentru darzenia cu care a luptat cu boala. Recunosc ca am fost socata de moartea lui. La fel de socata ca de avalansa de anunturi de acest gen despre persoane dragi mie din ultima vreme printre care si un prieten de 29 de ani.


Nu vreau sa va intristez, vreau doar sa constientizati ca nu stim cand se termina firul vietii. Ne facem planuri pentru urmatorii 10 ani sau urmatoarele luni si poate nici nu mai prindem ziua de maine. Ideea e sa va traiti fiecare clipa. Nu sunteti multumiti sau nu mai gasiti satisfactie in ceea ce faceti atunci schimbati-va. Pentru mine a fost socant sa vad oameni maturi, trecuti prin viata dar fara sa-si fi terminat de trait viata care se comportau de parca nu mai aveau ce face si se lasau in voia sortii. Oamenii se pot schimba, atunci luptati pentru schimbare - a voastra in primul rand pentru a va reinventa viata si a o savura din plin, daca nu sunteti multumiti.


Reintorcandu-ma la Steve Jobs, in 2005 spunea: ”Constiința faptul că o să mori este cea mai bună cale să nu pici în capcana de a crede că ai ceva de pierdut. N-ai niciun motiv să nu faci ce-ți dictează inima”.


Nu a avut studii superioare, dar inteligenta si intuitia l-au facut memorabil.


Tot in 2005 (in discursul lui de la Universitatea Stanford), Jobs mai spunea:
“Nu poţi face conexiuni dacă priveşti doar înainte, ci doar dacă priveşti înapoi. trebuie să ai încredere că "punctele" se vor conecta la un moment dat, în viitor. Trebuie să ai incredere în ceva: în curaj, în destin, în viaţă, în karma, nu contează. Abordarea asta nu m-a trădat niciodată şi a făcut diferenţa în viaţa mea.”

Uitati-va inapoi si aduceti-va aminte de cum erati, ce v-a placut la un moment dat dar l-ati dat deoparte pentru ca ati considerat acel lucru ca fiind nesemnificativ. Veti avea mari surprize cand va veti asculta amintirile si sinele.

“Sunt aproape sigur că niciunul dintre aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat dacă nu aş fi fost dat afară de la Apple. A fost ca un medicament cu gust groaznic, dar de care pacientul avea nevoie. Uneori, viaţa te loveşte în cap cu o cărămidă. Nu-ţi pierde speranţa. Sunt convins că singurul lucru care m-a făcut să continui a fost că iubeam ceea ce făceam. Trebuie să aflaţi ce iubiţi şi ce vă place. Asta este valabil atât pentru viaţa profesională, cât şi pentru cea personală. Munca vă va ocupa o mare parte din viaţă şi singurul mod în care puteţi fi complet satisfăcuţi este să faceţi ceea ce consideraţi voi o meserie grozavă. Dacă n-aţi găsit-o încă, mai căutaţi, nu vă resemnaţi. La fel cum se întâmplă şi cu celelalte probleme de pe suflet, veţi şti când aţi găsit-o. Şi, la fel ca o relaţie, devine din ce în ce mai bună pe măsură ce trec anii. Aşa că trebuie să căutaţi ce vă place până găsiţi acest lucru. Nu vă resemnaţi! […]


"Dacă trăieşti fiecare zi ca şi când ar fi ultima, într-o zi sigur vei avea dreptate". M-a marcat şi, de atunci, m-am uitat în oglindă în fiecare dimineaţă şi m-am întrebat: "Dacă azi ar fi ultima zi din viaţa mea, aş vrea să fac ceea ce fac acum?". Iar dacă răspunsul era "nu" pentru mai multe zile în şir, ştiam că trebuie să schimb ceva.


Faptul că am ştiut mereu că voi muri în curând este "unealta"care m-a ajutat să iau decizii importante în viaţă. Pentru că aproape totul - aşteptările, mândria, frica de ruşine sau eşec - sunt lucruri care pălesc în faţa morţii, lăsând loc doar pentru ceea ce este important. Faptul că îţi aduci aminte că vei muri este cea mai bună metodă pe care o cunosc eu de a evita capcana care te face să crezi că ai ceva de pierdut. Nu există niciun motiv pentru care să nu îţi urmezi inima. […] Timpul vostru este limitat, aşa că nu-l irosiţi trăind în locul altcuiva. Nu fiţi prinşi în dogme, care înseamnă să trăiţi cu rezultatele gândirii altor oameni. Nu lăsaţi "zgomotul" creat de opiniile altora să vă distragă de la vocea voastră interioară. Şi, cel mai important, aveţi curajul să vă urmaţi inima şi intuiţia. Ele ştiu, cumva, ceea ce vreţi să deveniţi cu adevărat. Tot restul este secundar.”

Discursul transcris integral il puteti gasi aici.


“Rămâneţi Flămânzi. Rămâneţi Nebuni.”


 

 



Comentează acest articol !
aprilie, 2024
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
<< <  aprilie 2024  > >>

Ultimele articole
Cum semnez electronic un document PDF
Granturi pentru investiții acordate IMM-urilor - OUG 130/2020
22 Nov. 2014 termenul de depunere a proiectelor
Investiţii tangibile şi intangibile pentru întreprinderi
Pe 20 Martie se relansează DMI 4.3 din cadrul Programului Operațional Regional
Prima zi - 692 proiecte vizează mai mult de 80 de puncte
Investiți în mediul rural, chiar dacă aveți sediul în mediul urban
Ajutor de minimis, Ghidul solicitantului versiunea nov. 2013
Cat dureaza evaluarea unui proiect
Blocarea fondurilor pe POS DRU
Atelier de lucru privind ANALIZA COST-BENEFICIU
Invitatie la „Săptămâna Egalităţii de Şanse” Bucuresti

Căutare
Anulati selectia

Cuprins
Prima pagină
Analize 
Asa NU ! 
Conferinte si Evenimente 
email promo 
Facebook 
Finanţare nerambursabilă 
H.G. nr. 274/2013 
Jobs 
Memento 
Oportunitati 

Ultimele comentarii
Sorin B.: În sine este necesar doar ultimul bilanț depus (2012 sau 2013). Celela .......
Cristina: Este necesar bilantul la 12.2011? Societatea este infiintata in 2012.S .......
Sorin BUDA: Bugetul alocat pentru această sesiune:
Regiunea NORD-EST 5,43 milioa .......
Anca: Buna ziua. As avea cateva nelamuriri si doream sa stiu daca aveti un s .......
marius : N-am inteles f. clar cu zonele: pentru Bucuresti este posibil ? .......
daniel nohu: Doar in cele 3 regiuni se depun dosarele? Exista o perioada de depuner .......
Sorin BUDA: Vezi secțiunea Link-uri utile, Ghidul Solicitantului. Arhiva conține i .......



Statistici vizualizare
Vizualizări pagină 14.753
Vizitatori unici 569


© TradeOFFICE 2006 - 2024, Dezvoltator S.C. TEHNOLOGIC AMG